Te verstrikt in je verhaal om je echte verhaal nog te zien

Het kan zo mooi zijn, die voorbeeldige carrière waarin je gestaag groeit, werkt tot ieders tevredenheid, perfect kunt netwerken en een aanwinst voor de organisatie bent. Men is blij met je want je bent nog aardig ook en je ziet er goed uit. Privé loopt het allemaal op rolletjes, nou ja, niet helemaal, maar iedereen heeft weleens een dingetje, toch?

Yoga, successen noteren en spiritueel bezig zijn

Je zou heel tevreden moeten zijn en je gelooft ook oprecht dat je dat bent. Je telt je zegeningen, gaat keurig naar yoga en schrijft iedere avond drie succesjes van de dag op in je notebookje. Spiritueel ben je ook wel, want dat moet ook, maar alleen op zondag en dan natuurlijk niet in de kerk, maar op je eigen manier. Eigen dingetje, zeg maar. Nu kan dat nog, dat realiseer je je zelfs ook.

‘Bucketlist’ vind je een stom woord

In materiële zin is alles in orde, dat plaatje kennen we intussen wel en dat geldt voor jou ook. Je zegt het ook vaak, dat je echt alles hebt wat je wilt en daarom vind je ‘bucketlist’ een stom woord. Alles kan altijd nog. Maar als je dat hardop zegt, dan prikt er iets in je middenrif. Je krijgt er bijna kippenvel van, als je zoiets zegt. Iets dat vol vertrouwen is, iets dat ultieme zekerheid uitstraalt. Omdat je weet dat je liegt. Niet expres, maar je liegt wel.

Tijd voor het volgende succes in je carrière

Want deep down inside heb je dat vertrouwen helemaal niet. Het komt wel eens voor dat je op de bank zit en een indringende film kijkt en dat je denkt: wie ben ik eigenlijk? Wat is er van mij geworden? Waarom doe ik dit alles? Je wuift het meestal weg als gedachten van iemand die maar eens moet gaan slapen want morgen is het weer vroeg dag. Tijd voor het volgende succes.

Slapen lukt niet

Maar slapen lukt niet altijd meteen. En als je dan wegzakt, dan schrik je nog wel eens wakker van een droom die je daarna niet meer kunt terughalen. Kortom, er gebeuren wel eens dingen die maar niet te groot moeten worden anders gaat de boel wankelen. Weg carrière, weg succes, weg veiligheden en waarborgen. Weg verhaal. Want wat moet je zonder dit verhaal waar je zo hard voor gewerkt hebt?

Waarheid achter de waarheid?

Bestaat dat eigenlijke, echte ik-verhaal echt? Is er achter deze waarheid nog een andere, die aan het licht wil komen? Allemaal vragen die je jezelf gaat stellen als het verhaal waarin je leeft gaat afbladderen, barstjes gaat vertonen of gewoon uitgeblazen wordt.

Het zijn geen enge vragen, het zijn vragen die ertoe doen en die je verder helpen.

Overbodig te zeggen dat schrijven daarbij helpt, maar is wel zo… Wil je zelf eens de diepte in en onderzoeken wat jouw eigen verhaal is? Wees dan welkom in een MA-traject.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.