Hier te koop: De Therapierevolutie

Wat staat daar allemaal? Nou, dit…

e-coaching en e-mentalhealth volgens Mindful Analysis

Zal straks het grootste deel van de geestelijke hulpverlening via internet verlopen?

Als psychosociaal therapeut vroeg ik me vijftien jaar geleden al af wat er aan hulpverlening via internet mogelijk was en ik startte een aantal e-mail-experimenten. Niemand kon op dat moment bevroeden dat vorig jaar zo ongeveer iedere therapeut noodgedwongen online moest gaan werken als gevolg van de coronacrisis. Omdat dit van het ene moment op het andere gebeurde hebben de meesten hun toevlucht genomen tot beeldbellen, zoomen en team-en, gelukkig naar tevredenheid. Indertijd heb ik daarmee ook geëxperimenteerd, maar ik ontdekte dat er nog een veel indringender en effectiever manier bestond om via internet goede coaching en therapie te verlenen: schrijvend.

Al snel boekte ik, of liever gezegd boekten mijn cliënten, verbluffende resultaten. Hoe kwam dat? Ik ging op onderzoek uit en ontdekte dat dit schrijven via internet een aantal disciplines bij elkaar brengt: meditatie, psychotherapie, taalfilosofie en geestelijke begeleiding. Op basis hiervan ontwikkelde ik Mindful Analysis: de methodiek voor coaching en (psycho)therapie via internet.

De methode beslaat een week en zo’n week schrijven is een intensief, diepgaand proces waarin de cliënt tot inzichten en oplossingen komt, waar men vaak jarenlang naar op zoek is geweest. Met deze methodiek laat ik zien hoe internet de mogelijkheid biedt tot een hoge mate van concentratie: een mentale retraîte als gevolg van de kracht van het schrijven. Een cliëntgerichte methodiek waarbij de effectiviteit van de hulpverlener juist in het feit ligt dat hij of zij er niet is.

In het boek De therapierevolutie – e-coaching en e-mentalhealth volgens Mindful Analysis zet ik de methode uiteen en laat ik zien wat deze daadwerkelijk in de praktijk kan betekenen voor mensen met persoonlijke en psychische problemen. Dus als je wilt weten waar je allemaal rekening mee moet houden en hoe je ondanks het gemis van het persoonlijk contact toch snel tot de kern komen, en alles op een hele mooie en prettige manier… bestel het boek dan direct.

Je kunt dit boek bestellen door een berichtje te sturen via deze site. Bellen kan ook: 0618111039

Showing 4 comments
 • Carina
  Beantwoorden

  Hoi, ik wil graag het boek de therapie revolutie bestellen
  Mvg Carina

  • Mirjam Windrich
   Beantwoorden

   Beste Carien,

   Heb je intussen het boek ontvangen? Laat anders even je gegevens achter via het contactformulier. Hartelijke groet!

 • Art
  Beantwoorden

  Hej Mirjam, mijn felicitatie met het uitbrengen van dit boek. Ik heb het niet gelezen maar weet stellig dat je dit met alle zorg en aandacht hebt geschreven zoals je ook mij hebt begeleid bij de een week ‘mindfulness’. Nog elke dag kan de warmte en de werkende gloed mij een glimlach bezorgen en mij nieuwe inzichten en gevoelens verhelderen. Thanks

  • Mirjam Windrich
   Beantwoorden

   Dank je wel, wat ontzettend aardig!

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.