Module Taal & Zingeving

De dagen vliegen voorbij, je doet geen rare dingen (of wel) en je verlangt eigenlijk wel naar iets vervullends. Maar wat zou dat kunnen zijn?

Op een bepaald moment kun je je afvragen wat nu echt zin geeft in het leven. Dat hoeft geen noodkreet te zijn, maar iets dat voortkomt uit een soort ontevredenheid, onvoldaanheid over de dagelijkse gang van zaken. Waar doe je het eigenlijk allemaal voor?

Zou je iets van een antwoord op die vraag kunnen vinden in je eigen taalgebruik, in de manier waarop je spreekt? In deze tweedaagse module onderzoeken we te taal zoals jij die gebruikt, niet als beschrijvend of refererend naar bestaande zaken, maar als richtinggevend.

Het is niet gemakkelijk om je precies uit te drukken over je hoe je de dingen ziet en beleeft. Je doet het in flarden, tussendoor. Vooral ook omdat het erop lijkt dat je niet alles mag zeggen. Wel je eigen mening, maar bijvoorbeeld niet je diepste belevingen en ervaringen. Zeker niet als deze moeilijk of zwaar zijn. Schaamte en schuld liggen vaak op de loer, maar ook de aarzeling: hoe doe je dat?

Het hoeven geen dramatische exercities te zijn, wél heel interessant en zelfs openbarend voor jezelf. Bedenk ook dat als je je eigen lijden niet erkent, dat van een ander ook niet kunt zien… Op een veilige en originele manier gaan we hierover met elkaar in gesprek.

Een drietal filosofen die we normaal gesproken niet met elkaar in verband brengen zullen als inleiding en mooie leidraad gedurende deze module zijn.

We komen twee dagen samen in een groep, daartussen is een week rust en ruimte met schrijfopdrachten die je zaken in jezelf doen oplichten die je nog niet wist. En die kennis en opgedane kunde kun je dan weer toepassen op eventuele cliënten als je ook coach of therapeut bent. Maar dat hoef je niet te zijn om aan deze module deel te nemen.

Wanneer?

26 november en 3 december 2022

Waar?

In Den Haag van 10.30 uur tot maximaal 17.00 uur. Inclusief koffie, thee en lunch!

Kosten: € 625,-

Wees van harte welkom en meld je nu alvast aan.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.