Module Taal & Zingeving

De dagen vliegen voorbij, je doet geen rare dingen (of juist wel), je hebt het idee dat je wel ‘bewust’ leeft, maar ergens wringt er iets. Of mist er iets. Je verlangt eigenlijk wel naar iets vervullends. Maar wat zou dat kunnen zijn?

Wat geeft mijn leven zin?

We vragen ons allemaal wel eens af wat nu echt zin geeft in het leven. Dat hoeft geen noodkreet te zijn, maar iets dat voortkomt uit een soort ontevredenheid, onvoldaanheid over de dagelijkse gang van zaken. Want ja, waar doe je het eigenlijk allemaal voor?

En hoe kom je erachter wat je zou kunnen of willen doen om die extra lading of waarde aan het leven te geven? Er ligt veel voor de hand, zoals dingen voor het goede doel doen, andere mensen helpen met het een of ander of je te verdiepen in de zingevingsvraag zelf. Maar het blijft gissen…

Het mooie is dat veel van je eigen zingevingsvragen en -antwoorden in je eigen taalgebruik verborgen liggen. Vooral als je daar zorgvuldig en onderzoekend mee aan het werk gaat. En dat doen we in de module Taal & Zingeving.

Richtinggevers in je eigen taalgebruik

In deze tweedaagse module onderzoeken we de taal zoals jij die gebruikt. En dan vooral het deel dat niet alleen beschrijvend is, of refererend naar bestaande zaken. Nee, we zoeken naar de richtinggevers in jouw eigen taalgebruik.

En ja, dat is even zoeken. Het is namelijk niet gemakkelijk om je precies uit te drukken over je hoe je de dingen ziet en beleeft. Je doet het in flarden, tussendoor. Vooral ook omdat het erop lijkt dat je niet alles mag zeggen. Wel je eigen mening, maar bijvoorbeeld niet je diepste belevingen en ervaringen. Zeker niet als deze moeilijk of zwaar zijn. Schaamte en schuld liggen vaak op de loer, maar ook de aarzeling: hoe doe je dat?

Versterk je empathische vermogen

Het hoeven geen dramatische exercities te zijn, wél heel interessant en zelfs openbarend voor jezelf. Bedenk ook dat als je je eigen lijden niet erkent, dat van een ander ook niet kunt zien… Op een veilige en originele manier gaan we hierover met elkaar in gesprek en zo versterk je ook je eigen empathische vermogen.

Een drietal filosofen die we normaal gesproken niet met elkaar in verband brengen zullen als inleiding en mooie leidraad gedurende deze module zijn. Wie dat zijn, blijft nog even een verrassing!

We komen twee dagen samen in een groep, daartussen is een week rust en ruimte met schrijfopdrachten die je zaken in jezelf doen oplichten die je nog niet wist. En die kennis en opgedane kunde kun je dan weer toepassen op eventuele cliënten als je ook coach of therapeut bent. Maar dat hoef je niet te zijn om aan deze module deel te nemen.

Wanneer?

7 en 14 april 2023
21 en 28 april 2023
26 mei en 2 juni 2023

Waar?

In Den Haag van 10.30 uur tot maximaal 17.00 uur. Inclusief koffie, thee en lunch

Kosten: € 450,-

Wees van harte welkom en meld je nu alvast aan.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.