Module Taal & Zingeving

De dagen vliegen voorbij, je doet geen rare dingen (of juist wel). Je hebt het idee dat je wel ‘bewust’ leeft, maar ergens wringt er iets. Je verlangt naar iets vervullends. Wat zou dat kunnen zijn?

Wat geeft mijn leven zin?

We vragen ons allemaal wel eens af wat de zin van het leven is. Niet als noodkreet, meer vanuit ontevredenheid, onvoldaanheid. Waar doe je het eigenlijk allemaal voor?

Hoe kom je erachter wat je zou kunnen of willen doen om waarde aan het leven te geven? Er ligt veel voor de hand, zoals dingen voor het goede doel doen, andere mensen helpen of je verdiepen in de zingevingsvraag zelf. Maar het blijft gissen…

Het mooie is dat veel van je eigen zingevingsvragen en -antwoorden in je eigen taalgebruik verborgen liggen. Vooral als je daar zorgvuldig en onderzoekend mee aan het werk gaat. En dat doen we in de module Taal & Zingeving, een tweedaagse training met tussendoor mooie schrijfoefeningen.

Richtinggevers in je eigen taalgebruik

We onderzoeken je woorden en zinnen zoals je die zelf, vaak spontaan, produceert. Met behulp van opdrachten en vragen zoeken we naar de richtinggevers in jouw eigen taalgebruik.

Om hierbij in de buurt te komen spreken en schrijven we over je persoonlijke ervaringen en belevingen. En de betekenis die je eraan geeft. Waar komt die vandaan en hoe kun je daaruit opmaken wat echt belangrijk voor je is? Juist omdat we dit niet iedere dag doen, levert het nieuwe kennis en inzichten over jezelf op. Alles verloopt in alle vertrouwen en veiligheid.

Versterk je empathische vermogen

Het hoeven geen dramatische exercities te zijn, wél heel interessant en zelfs openbarend voor jezelf. Bedenk ook dat als je je eigen lijden niet erkent, dat van een ander ook niet kunt zien… Op een prettige en originele manier gaan we hierover met elkaar in gesprek en zo versterk je ook je eigen empathische vermogen.

Een drietal filosofen zullen de inleiding en leidraad in deze module zijn. Wie dat zijn, blijft nog even een verrassing!

We komen twee dagen samen in een groep, daartussen is een week rust en ruimte met schrijfopdrachten. En die kennis en opgedane kunde kun je toepassen op cliënten als je ook coach of therapeut bent. Maar dat hoef je niet te zijn om aan deze module deel te nemen.

>>>> Deze module zal in de loop van 2024 als e-book te verkrijgen zijn.

Wie?

Lees hier meer over mij…

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.