Wie is Mirjam?

Welkom!

In 2006 begon ik vanuit mijn Amsterdamse coachings- en therapiepraktijk intensief te mailen met mijn cliënten. Wat bleek? Men voelde zich snel beter en sterker. Er kwamen diepere inzichten en oplossingen.

Ik ging op onderzoek uit naar het effect van schrijven, naar de communicatie via internet en natuurlijk naar wat er allemaal bestond en bestaan heeft op het gebied van geestelijke hulpverlening.

Dit leidde tot de methodiek Mindful Analysis die simpelweg inhoudt dat je als cliënt een week dagelijks schrijft naar aanleiding van de vragen die ik je stel. En alles gaat puur en alleen over jou en wat jouw bezighoudt. Meer hierover op deze site en als je vragen hebt, schroom niet.

Je kunt voor je persoonlijke vraag een MA-traject doorlopen. Misschien wil je zelf ook leren hoe je deze methodiek zelf kunt leren en aan je cliënten aan kunt bieden? Kijk dan vooral hier en vind uit wat jou het beste past en uitkomt.

Een snelle indruk van de methodiek en hoe die tot stand is gekomen krijg je met dit filmpje.

En dit iets minder oude filmpje (januari 2021) vertel ik over wat het schrijven in iets algemener zin voor je kan betekenen.

Wat is mijn achtergrond?

Nederlandse taal en letterkunde en deels Psychologie en Wijsbegeerte aan de Universiteit van Amsterdam. Na jarenlang gewerkt te hebben in de boekhandel en uitgeverij maakte ik in 2001 via mijn baan bij de Universiteit van Amsterdam kennis met Interapy, psychotherapie via internet. De pionier op dit gebied. Vanuit mijn fascinatie door alles wat met schrijven & psyche te maken heeft, werd mijn aandacht door de schrijfopdrachten in de behandelingen bij Interapy getrokken. Vandaar dat ik er zelf later mee aan het werk ging.

Intussen deed ik diverse coachings- en (psycho)therapeutische opleidingen, voornamelijk aan de RINO in Amsterdam, en schreef ik een aantal boeken over therapie, vrouwen en online werken. Daarnaast heb ik me vooral op geestelijk gebied verder ontwikkeld (om de juiste vragen te stellen en begeleiding te bieden) door middel van de studie Theologie en Geestelijke verzorging aan de Universiteit Utrecht. Tevens beschik ik over de juiste PSBK-papieren om me psychosociaal therapeut te noemen.

Mindful Analysis kun je leren

Mindful Analysis bestaat als methodiek officieel sinds 2010 en je kunt er workshops, trainingen en opleidingen in volgen. Je kunt deze via het MA-Instituut volgen, maar ook bijvoorbeeld via Vistanova. Neem voor meer informatie contact op.

Onderzoek wijst uit dat…

Honderden mensen hebben intussen een MA-traject gedaan en met succes. Meer dan 95% is zeer tevreden over de werkwijze en was er dus echt mee geholpen. Of het nu om relaties, werk of psychische problemen ging. Of om alles door elkaar heen, wat niet zo vreemd is in deze drukke tijden. Lees hier enkele ervaringen.

Wat vind ik belangrijk?

Internet maakt het mogelijk om een heleboel ingewikkelde, bureaucratische en administratieve rompslomp achterwege te laten en direct to the point te komen. Dat is dus ook mijn grondhouding: het gaat niet om mij, niet om trucs en stappenplannen, ook niet om theorieên van anderen. Het gaat allemaal om de cliënt. Eerst komt deze aan het woord, het brede en wijze referentiekader van de MA dient als facilitator voor het psychische proces dat door het schrijven tot stand komt. Dat is altijd gericht op het positieve, op de zelfwerkzaamheid van de cliënt en vooral op diens authentieke en individuele behoefte aan geluk en harmonie.

Kortom: online coaching en therapie zonder poespas. Een week lang 100% aandacht voor jouw verhaal.

Kijk hier als je interesse hebt in een MA-traject en hier als je meer wilt weten over training en opleiding aan het MA-Instituut.

Wil je liever met mij persoonlijk in gesprek? Dat kan natuurlijk ook, wees welkom in Den Haag.

Publicaties en Mindful Analysis in de pers

Je kunt me ook boeken voor lezingen over

  • online coaching & therapie
  • vrouwen & ondernemen
  • psyche & taal
  • zingeving & levensbeschouwing
Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.