Het is een goede tijd om je levensverhaal te schrijven

De veranderende wereld van dit moment veroorzaakt veel, en vraagt vooral om zelfreflectie. Je bent meer op jezelf aangewezen, om niet te zeggen teruggeworpen. Het dagelijkse reilen en zeilen is voor iedereen drastisch veranderd en hoezeer dat ook plotseling gebeurd is, je past je innerlijk maar langzaam aan. Sommige dingen voelen als een verlammende schok, andere zijn misschien wel een beetje welkom. Hoe dan ook is het een kwestie van aanpassen, herschikken en anders met je tijd, ruimte en ook geld omgaan.

Ik noemde het al: zelfreflectie. Om te beginnen gaat alles gepaard met emoties, heftig of niet. Maar ook sta je stil bij hoe het leven was, hoe het nu is, en hoe het zal gaan worden. Geen van drieën is eenvoudig vast te stellen, laat staan te formuleren. Wel vertel je jezelf in het denken erover al allerlei kleine en grote verhalen over jezelf, de anderen, het hele bestaan. De reflectie leidt tot vragen, tot analyses, tot verklaringen. In ieder geval gaat het om beelden, momenten, overzichten, inzichten en bijvoorbeeld verbanden.

Een manier om daar iets moois en vooral zinvols mee te doen is het schrijven van je levensverhaal. Daarmee geef je betekenis en een bijzondere vorm aan je leven. Maar er is meer. Schrijven heeft een helend effect op lichaam en geest. Het geeft je de gelegenheid echt stil te staan en belangrijke van minder belangrijke zaken te scheiden. Ook verwerk je emoties als je over bepaalde gebeurtenissen schrijft, of sterker nog: deze schrijvend herleeft.

Het mooie zit ‘m er vooral in dat je een eigen document maakt dat je aan anderen kunt laten lezen, of zelfs kunt (laten) uitgeven. Belangrijk voor jezelf, maar bijvoorbeeld ook voor het nageslacht. Bovendien kan het schrijven van je levensverhaal je op het spoor van de toekomst zetten. Dat kan verrassende dingen opleveren, juist het stilstaan bij het verleden kan je toekomstbeeld volledig omgooien.

Hoe dan ook, de ruime ervaring met schrijven en Mindful Analysis garandeert je van ons uit goede en zorgvuldige begeleiding bij het schrijven van je levensverhaal. Hoe lang je er ook over wilt doen, hoeveel je er ook voor over hebt. Daar komen we wel uit.

Hoe gaan we te werk?
– We overleggen over je wensen, ideeën en vragen over het schrijven van je levensverhaal, dit kan telefonisch, maar ook per mail of via de app.
– Je begint met het schrijven van je verhaal, of alleen met een overzicht of inhoudsopgave.
– Het schrijfproces is dan al op gang gekomen en wij begeleiden je daarbij met vragen, opdrachten, voorbeelden, ideeën en aanwijzingen
– We spreken een ruime periode af, zodat je de tijd hebt.
– We spreken ook een vaste prijs af en je doet een bescheiden aanbetaling.

Direct beginnen? Dat kan!

Contact

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.