Je hoeft niet eindeloze vragenlijsten te beantwoorden om zelf te weten dat je depressief bent

In de reguliere zorg kan het knap lang duren voordat je voor een behandeling tegen depressie in aanmerking komt.
Je moet aan allerlei criteria voldoen en voordat je eindelijk je verhaal kwijt kunt, is dat in je eigen beleving al vele malen bijgesteld en veranderd. Maar de depressie blijft, of je dat nou depressieve gevoelens noemt, of een algehele toestand waarin je somber en ongelukkig bent. Je kunt je gedachten niet meer sturen, ziet nergens de lol van in en kunt niet meer genieten zoals je dat ooit wel kon. En dat ooit lijkt intussen ook lang geleden…

Je ziet de toekomst somber in, of je ziet helemaal geen toekomst

Goede raad van anderen ten spijt verandert er niets echt. Tips van internet, ervaringsverhalen en veranderingen in je leefpatroon werken ook niet. Je komt er niet uit en een kleine opleving van je gemoed hier en daar daargelaten, zie je de toekomst somber in. Of je ziet helemaal geen toekomst.

Depressie is een ziekte, zegt men ook wel. En dat onderschrijf je maar al te graag want ja, je voelt je ook ziek. Wat er in je hoofd gebeurt is niet gezond, wat je voelt en ervaart ook niet. En dat is niet je eigen schuld, je kunt niet even ergens een knop omzetten en zomaar weer enthousiast en blij in het leven staan.

Mindful Analysis gaat uit van jouw verhaal

Mindful Analysis is ontwikkeld om snel en vakkundig hulp te verlenen bij dit soort ingrijpende situaties. We gaan niet uit van een standaarddiagnose of een eenduidige definitie van wat een depressie is. We gaan uit van jouw verhaal, van jouw ervaringen en de woorden die je er zelf aan geeft. Misschien denk je nu: ik heb er geen woorden voor. Heel begrijpelijk, maar schrijvenderwijs kom je daar vanzelf terecht: bij je eigen verhaal.

Een depressie is voor iedereen anders

Want een depressie bestaat altijd uit een verhaal. Je hebt dingen meegemaakt, of zaken zijn je overkomen. Daar reageer je op, vaak bewust, maar ook vaak onbewust. Hoe je op ernstige of gevoelige dingen reageert is een ongelooflijk complex iets en het is voor iedereen anders is. Alleen jij kunt vertellen hoe het echt zit, en daarbij helpen we je door de juiste vragen te stellen.

Die vragen komen niet uit een boekje, ze komen tot stand aan de hand van wat jij schrijft, dus het hele traject gaat over niets anders dan jouw innerlijke gebeuren. Daar is alle aandacht op gevestigd, zonder oordeel. Je hebt de vrijheid om alles op te schrijven wat je wilt en je hebt daar ook de ruimte en de tijd voor.

Je zult graag verder willen schrijven

Veiligheid is essentieel, en die is er van meet af aan omdat je niet met iemand hoeft te praten en nergens naartoe hoeft. Je schrijft in je eigen omgeving, in je eigen vertrouwde mailprogramma en dat doe je op momenten die je uitkomen. Door de vragen van de Mindful Analyst komt er een proces op gang waardoor je ook graag verder zult willen schrijven.

En wat gebeurt er dan?

Dan daal je in jezelf af en onderzoek je in alle rust wat zich binnenin jou afspeelt en ontdek je oorzaken en achtergronden. Al schrijvend verwerk je tegelijkertijd een heleboel, zonder dat dit dramatisch hoeft te worden. Juist het schrijven is een manier om heel gedoseerd en precies om te gaan met die eerdergenoemde complexiteit.

Dit alles duurt niet lang. In een week tijd doorloop je het Mindful Analysis-traject waarin je dagelijks schrijft. Meestal doe je dat één tot twee keer per dag, dat is helemaal aan jou. De frequentie lijkt hoog, maar zo ervaar je het niet. Juist doordat je het in je eigen omgeving doet, en in stilte schrijft, heb je het idee dat je een zee van tijd hebt, waarin alles aan de orde kan komen.

De Mindful Analyst is continu beschikbaar en reageert snel met de juiste vragen zodat je weer verder kunt. Een diepgaand en zeer effectief proces. De kosten voor een Mindful Analysis-traject zijn € 349,- ex BTW en deze worden deels door de verzekeraar vergoed.

Kijk voor een goede indruk gerust nog wat rond op deze site en weet dat je altijd welkom bent om te starten.

Contact

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.