Doe normaal? Doe eens gek!

Stress wordt veroorzaakt door de gedachten dat je van alles moet waarvan je denkt dat het moet. Ja, zo werkt het. Je moet haasten, alles tegelijkertijd doen, perfect werk afleveren, er geweldig uitzien, aardig zijn, uitkijken dat je niet hele twitterlegers over je heen krijgt, innovatief zijn, op de hoogte zijn en voldoen aan allerlei onzin die ‘we met z’n allen’ bedacht hebben. En je moet normaal doen, doen wat we allemaal normaal vinden, wat dat dan ook moge zijn. Goed, een beetje fatsoenlijk zijn, daar zijn we het wel over eens. Maar dat laten we nu even aan Rutte over.

Je wordt een robot

Met al dat denken over al dat moeten weet je al gauw niet meer wie je zelf bent. In ieder geval geen vrolijk kind meer dat onverwachte dingen doet. Geen grappig iemand die gewoon lekker doet waar hij of zij zin in heeft. Je wordt een robot die zelfs in zijn slaap nog strak staat van alles wat had gemoeten, nog moet en nog lang niet in orde is. Want het is nooit goed, dat vergat ik er even bij te zeggen.

En je went er nog aan ook

Wat zo leuk en mooi is aan Mindful Analysis, is dat mensen gewoon zichzelf zijn achter hun eigen computer en het papier hun diepste wezen toevertrouwen. Gewone, gekke mensen met malle ideeën, grappige invallen en wonderlijke belevingswerelden. Ze zitten ermee, met dat verschil tussen ‘normaal’ en ‘zichzelf’ en komen in de problemen. Ze zitten gevangen achter hun eigen en andermans abstracte tralies en het erge is: ze wennen eraan. Uitgegumd, de spontaniteit, weg echte inventiviteit, verdwenen het gewoon kinderachtig gek doen en van het leven een feest maken.

In het licht van de eeuwigheid

Het wordt weer leuk als je gewoon gaat doen waar je zin in hebt, iets leuks, iets waar je om moet lachen en waar anderen ook om moeten lachen. Iets lekkers, iets stouts, iets liefs. Niet van dat zalvende, en ook niet van altruïstische.

Wat moet er nou echt? En van wie?

Echt, in het licht van de eeuwigheid maakt het niet zoveel uit wat je doet.

PS: alle illustraties zijn te vinden en te koop via Geary Love

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.