Zit je vast? Schrijf je vrij!

Klinkt leuk, maar hoe doe je dat?

Misschien heb je het wel eens geprobeerd: om alles op te schrijven waar je mee zit, waar je niet uitkomt, waar je ideeën over hebt. Maar makkelijk ging het niet, sterker nog: je bent er maar weer mee gestopt. Geen zorgen, in Mindful Analysis gaat alles vanzelf.

De vragen leiden je vanzelf naar je eigen verhaal. Eerst ga je er rustig voor zitten en beschrijf je wat er nu speelt. Daar zijn geen regels voor, het gaat om je eigen observatie en de Mindful Analyst nodigt je uit precies daarover te schrijven waar je aandacht aan wilt besteden.

Vervolgens ga je de diepte in. Wat dat betekent bepaal jij ook. Je zoekt volgens je eigen manier van denken en voelen naar oorzaken en aanleidingen. Hoe ben je terechtgekomen waar je nu bent, hoe is het zo gekomen? Ook hier hoef je nergens aan te voldoen, het is vooral van belang dat je rustig in jezelf afdaalt.

En dan komen de woorden en zinnen vanzelf, het is bijna magisch te noemen hoe dat werkt. Het schrijven zelf helpt je dingen in te zien, verbanden te leggen, emoties te verwerken. Daar komt dus die spanning vandaan! Daarom reageer ik altijd zus of zo! Ah, vandaar dat ik altijd door dit of dat geraakt word…

Het is op een prettige manier confronterend, want openbarend. Je ziet dingen die je niet eerder zag en daar word je rustig van. Ze vallen op hun plaats, je voelt de helende werking en voor wat vast zit komt een enorme ruimte in de plaats. Waarin je vrijelijk kunt denken, experimenteren, je eigen gang kunt gaan. En dan wordt het je duidelijk:

Dit is mijn leven en zo ga ik het vanaf nu doen!

En dat alles slechts in een paar dagen tijd. Een intensief maar vruchtbaar en vooral vernieuwend proces. Meer weten of meteen beginnen? Neem gerust contact op.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.