Wat moet ik doen met mijn leven? Keuzestress, zingeving en ‘passie’…

En dan opeens ben je op dat punt aanbeland waarvan je nog niet wist dat het echt bestond. Is dit het nou? En hoe nu verder? Er kan van alles aan vooraf gegaan zijn, van ontslag tot scheiding, van groot succes of juist te lang aanmodderen. Het doet er eigenlijk niet zoveel toe, je vraagt je hoe dan ook af: Wat moet ik doen met mijn leven?

Wat wil je vooral niet?

Zoals de wereld er nu uitziet en zoals overal ook wordt geroepen, is alles mogelijk. Keuzes te over! Helaas is het niet zo makkelijk om gewoon maar iets te kiezen en iets te gaan doen. Want nee, je kunt niet alles en je wilt niet alles. Dus eerst maar eens goed op een rijtje zetten wat je niet wilt, dat brengt je altijd weer wat dichter bij wat je wel wilt.

Zingeving, verbinding en duurzaamheid

Maar dan, waar moet datgene wat je zo ongeveer wel wilt aan voldoen? Is het wel zinvol, schiet je er iets mee op? Schiet de wereld er iets mee op? Hoe belangrijk is dat laatste eigenlijk voor je? Iedereen heeft het over zingeving, betekenis, verbinding en duurzaamheid, maar wat betekenen die zaken voor jou? Waar word je gelukkig van? Dan is het handig om even terug in de tijd te gaan en na te gaan waar je ooit echt gelukkig van werd.

Er is altijd iets wat beter kan

Als dat stilletjes zitten staren aan een Zwitsers meertje was, dan schiet het niet echt op want je moet wel iets doen, vooralsnog. Dus waar word je gelukkig van als je je ergens op richt, als je een doel, een perspectief hebt? Dingen waar je je over op kunt winden zijn altijd wel mooie richtingaangevers, dan weet je in ieder geval dat je er energie aan wilt besteden. Er is per slot van rekening altijd wel iets wat beter kan in deze wereld.

Misschien toch wel een beetje die ‘passie’?

Is dat dan je ‘passie’ waar je nog steeds zo ongeveer mee wordt doodgegooid als je op zoek bent naar wat je wilt en kunt? Hm… een beetje overdreven is dat wel, maar als je het terugbrengt tot de gedachte dat je echt zelf de enige bent die kan uitvinden, voelen en bedenken wat je gaat doen, dan kan dat uiteindelijk niet anders dan iets belangrijks zijn. Wat het dan ook is. Dus is het ook van belang dit zorgvuldig uit te zoeken.

Schrijvend lukt je dat. Dan ga je precies en secuur te werk en het hoeft niet lang te duren. Binnen een paar dagen heb je inzicht en helderheid over wat je richting zal zijn, jouw richting!

Een MA-traject kost € 295,- en deze vorm van online hulpverlening wordt over het algemeen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. We kennen geen wachttijden, dus je kunt meteen beginnen. Wees welkom.

Meer weten?

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.