Waarom zou je een Mindful Analysis-traject doen?

Ja, waarom zou je een week iedere dag een uurtje of meer over jezelf schrijven? Als ik dat aan mensen vraag, dan weten ze het eigenlijk meteen al: omdat dat fijn is. Omdat dat goed doet. Omdat ze wel vaker iets opschrijven als ze ermee zitten. Schrijven helpt, het verlicht en geeft inzichten, en je bent het gewoon even lekker kwijt.

But there’s more to it….

Als je in alle rust je verhaal op papier hebt gezet, je probleem in kaart hebt gebracht of eens flink van leer bent getrokken dan is er in het MA-traject iemand anders die je daar vragen over gaat stellen. Geen ondervraag-vragen, geen kruisverhoor, niet ter verantwoording roepende, nee, om je uit te nodigen nog eens goed naar het verhaal dat zich in jou afspeelt te kijken. Want hoe komt het, waar komen je ideeën en spanningen vandaan, wie ben je eigenlijk en hoe ben je zo geworden?

Geen ingewikkeld filosofisch gedoe, maar gewoon pure aandacht voor jezelf van jezelf, door jezelf. Geen navelstaarderig gezever, eerder het rustig stilstaan bij hoe de dingen in je leven in elkaar zitten. Zonder dat je dat dan meteen na die week ook tot in de puntjes hoeft te weten. Want troost je, zoveel kunnen wij over onszelf niet weten. Maar het schrijven levert je wel de noodzakelijke informatie op om je rustiger, authentieker en met meer zelfkennis en -inzicht op je relaties en activiteiten te kunnen richten. Die soms ook wel aan een flinke revisie toe blijken te zijn. Dat kan.

Bij wat voor soort vragen is zo’n MA-traject wel geschikt?

Ik noem er tien, dan krijg je een idee. Want jouw vraag is ongetwijfeld een net iets andere… probeer hem maar eens te formuleren.

je hebt altijd het gevoel dat het anders en beter kan
– je weet dat je iets doet wat je niet echt wilt, maar hebt geen idee van wat je wel wilt
– er zijn dingen in je leven gebeurd waarvan je het vermoeden hebt dat je ze niet goed verwerkt hebt
– je relatie is verworden tot iets wat het zeker niet in het begin was, en waar je ook zeker niet van droomde
– je bent verliefd en vraagt je af wat dat betekent en wat je ermee aanmoet
– je bent gespannen, angstig en doodop. Waar is je aloude energie gebleven?
– het lijkt wel of je geleefd wordt door anderen, wat was je eigen plan ook alweer?
– de vragen die momenteel in de wereld een rol spelen verwarren je en maken je bang
– je bent boos, op wat of wie dan ook
– je bent ongelukkig, gewoon ongelukkig

Deze vragen zitten ook altijd verstopt in allerlei diagnoses die een psycholoog je kan geven, maar in wezen gaat het om wat je voelt en waar je je zorgen om maakt. Niet om wat een wetenschapper er voor naam en beschrijving aan heeft gegeven. In MA gaat het om jouw beschrijving, vandaar ook het schrijven. Dan heb je de tijd om je eigen stijl en vorm te vinden en om daarin ook weer je weg te vinden en zo tot jouw unieke verhaal te komen. Waar het ook over gaat..

En waarom zou je nog meer een MA-traject doen?

Omdat je meteen kunt beginnen en je nergens naartoe hoeft. Er zijn geen wachttijden, geen ingewikkelde vragenlijsten en tests. Wel is er een professionele coach/therapeut die je direct te woord staat.

Stuur een bericht en we hebben het erover.

 

 

 

 

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.