Schrijf je vrij. Het boek om iedereen te kunnen laten werken met Mindful Analysis

‘Waarom schrijf je een boek waarin je de methodiek die je zelf als professional toepast, weggeeft?’

Een begrijpelijke vraag die ik nogal eens gesteld kreeg de afgelopen jaren.

‘Want je bent al een dief van je eigen portemonnee als je zo weinig voor zulk intensief werk vraagt, maar nu gaat iedereen het zelf doen. Dus heb je geen werk meer.’

Nu zal het met dat laatste wel meevallen, maar mijn antwoord op de eerste vraag is belangrijker. En eenvoudig. Want internet is er en we schrijven iedere dag. En veel te weinig mensen weten dat er zoiets als Mindful Analysis bestaat zodat ze ook niet weten dat ze er een beroep op kunnen doen als de nood aan de man is. Maar bedenk eens wat er zou gebeuren als iedereen het zou weten, maar dat alleen professionals het zouden mogen of kunnen uitvoeren.

Wil niet praten

Dan ontstaat er een vreemde situatie, waar we verder maar even niet over nadenken. Wel over hoe je dan de methodiek toegankelijk kunt maken voor mensen die niet meteen terecht kunnen bij een psychotherapeut. Of voor mensen die niet naar een coach of therapeut willen omdat ze niet willen praten, maar wel met dingen zitten. Of voor jou, als je een vriend of vriendin hebt die in de penarie zit en je wilt op een effectieve manier helpen.

Loupje

Zelfhulpboeken genoeg, maar daarin wordt meestal het loupje niet gemaakt. Dat loupje dat je nodig hebt om met kennis van echte bronnen zelf tot een sluitstuk te komen. Voor dit moment dan. Want de tijd gaat door en alles blijft in verandering. Het schrijven kan je helpen door te dringen tot de dingen en tot een dieper begrip van jezelf en de ander te komen. Even weg van de drukte, van het gevlieg en gedraaf. Waar doen we het eigenlijk allemaal voor en waar zijn we naar op weg?

De stress vliegt je aan

Af en toe vliegen die vragen je aan en als je ze jezelf niet te vaak stelt is er wel iets anders wat je aan komt vliegen. Stress, conflicten, fysieke klachten, moeheid en en het gevoel losgezogen te zijn van jezelf. Zover hoeft het niet te komen. Internet heeft meer te bieden dan je denkt. Beetje boeddhisme, Socrates en Foucault erbij en we komen al een end.

Schrijf je vrij – vind je innerlijke wijsheid met Mindful Analysis
Kosmos Uitgevers
€ 18,99

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.