Mindful Analysis komt niet uit een laboratorium

De methodiek Mindful Analysis is niet ontwikkeld in een laboratorium, niet getest op muizen of ratten en ook niet samengesteld uit allerlei metingen naar dingen die niet gemeten kunnen worden. Nee, de online coachingsmethode is vooral gebaseerd op de Gulden Regel:

Wat u niet wilt dat u geschiedt, doe dat ook een ander niet.

Want als je hulp nodig hebt (laten we gewoon Nederlands blijven schrijven), dan wil je niet in de wachtkamer gezet worden. Je wilt niet op een lijst, of worden onderzocht of jij wel voldoet aan het behandelingsprotocol. Nee, je wilt dat die coach of therapeut voldoet aan wat jij nodig hebt.

Verder hoef je niet te weten of die coach of therapeut ooit een burnout heeft gehad of erger nog: ook heeft meegemaakt wat jij hebt. Je wilt ook niet weten waarom die coach doet wat ie doet, anders dan dat ie het werk goed wil doen. Je wilt ook niet in de geur, in de akoestiek, in de levenssfeer van die coach zitten en je wilt ook niet weten hoeveel kinderen, vrouwen, mannen auto’s of boeken de coach heeft.

Ook hoef je niet geconfronteerd te worden met jezelf – dat doe je zelf al genoeg en wat te denken van je omgeving – je hoeft ook niet geprovoceerd te worden. Je wilt serieus benaderd worden. Je hoeft ook niet te weten wat je gedrag voor effect op die coach heeft, dat kun je zelf ook wel raden.

En nee, in deze tijd wil je ook niet meer in de file staan om naar die coach toe te gaan. Zelfs met je schoonmoeder regel je het contact per mail.

Je wilt wat die coach, en ieder ander vermoedelijk, zelf ook wel zou willen: aandacht. Professionaliteit. Concentratie op waar jij je mee bezighoudt, een hulp bij het tot rust komen, bij de dingen op een rij zetten, bij het hernemen van jezelf als je uiteengevallen bent. Beleefdheid, gastvrijheid, veiligheid. Een goed mens dat zich over je ontfermt, maar dat verder van je afblijft.

Dan gaat het goed, dan gaat het snel.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.