Is Mindful Analysis hetzelfde als mindfulness?

Mindful Analysis heeft er wel wat van weg, van die mindfulness. Sterker nog, de basisprincipes van mindfulness zitten er zeker wel in verwerkt, zoals concentratie, opmerkzaamheid en oordeelloosheid. Als het goed is, dan is de Mindful Analyst, de online coach of therapeut dus, heel erg mindfull. En vanuit die houding kan hij of zij de juiste vragen stellen.

Op zoek naar rust

Een beetje de omgekeerde wereld dus. Degene die rust, antwoorden of oplossingen wil, hoeft geen dingen te doen zoals zitten, waarnemen, op een bepaalde manier ademen of anderszins. Hij of zij wordt wel uitgenodigd om te gaan schrijven, naar aanleiding van die vragen van de Mindful Analyst.

Wat gebeurt er als je in een Mindful Analysis-traject schrijft?

En dat kan best intensief zijn, dat schrijven. Maar dat is ook vaak wel wat er nodig is om gecompliceerde dingen in het leven te begrijpen, te verwerken en er anders naar te kunnen kijken. Het is per slot van rekening een vorm voor coaching en therapie. Aardig om te weten is dat mindfulness eigenlijk afkomstig is vanuit het Boeddhisme, dat een heel filosofisch systeem kent. En een klein deel daarvan is mindfulness, of te wel vipassana-meditatie.

Dat Boeddhistische systeem kent een basis die als leidraad dient voor het schrijvende onderzoek dat iemand in Mindful Analysis doet. Ja, weer met behulp van die vragen. Zodoende word je gedurende vijf tot zeven dagen door een heel interessant proces geloodst, interessant omdat het over jezelf gaat. En je komt dingen tegen die je niet eerder wist, je komt in contact met dingen die er in het dagelijks leven vaak bij inschieten.

Schrijven brengt structuur

Het schrijven is een beetje magisch, het gaat al snel vanzelf en je voelt dat je op een prettige manier in jezelf afdaalt. Hetzelfde als in mindfulness dus. Maar nu geef je er vorm en structuur aan door op te schrijven wat er gebeurt, er komt iets concreets bij. En dat kun je altijd nog eens nalezen, dat zal je helpen om jezelf trouw te blijven, en in evenwicht.

Voel je daar wel wat voor, om eens de rust én de antwoorden door middel van het schrijven te vinden? Neem dan contact op, en je kunt meteen beginnen.

Een MA-traject kost € 295,- en deze vorm van online hulpverlening wordt over het algemeen grotendeels vergoed door je zorgverzekeraar. We kennen geen wachttijden, dus je kunt meteen beginnen. Wees welkom.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.