Een derde feministische golf? Ga staan!

Termen als ‘verkrachtingscultuur’, ‘seksualisering’ en ‘seksuele intimidatie’ vliegen dezer dagen om je oren en de hele buitenboel (teksten op internet) tuimelt weer over elkaar heen omdat een van de 130-vrouwen – zo lijkt de beweging te gaan heten – bedrijven heeft opgeroepen niet meer te adverteren op Geenstijl en aanverwanten. Omdat daar journalisten en hun fans vrouwen nogal negatief wegzetten en zelfs verbaal aanvallen of oproepen tot verkrachting.

Inderdaad, er staat een hoop taal op Geenstijl. Leuke, scherpe taal, maar ook hele domme, lelijke en ook zeker kwaadaardige taal. Maarja, het kan allemaal want het is internet. En doen ze het niet op Geenstijl, dan doen ze het wel ergens anders. Onder elkaar in de kroeg, op het voetbalveld, of waar dan ook. Overal elders op internet. Het lijkt me vooral een gebrek aan opvoeding als je als man dat soort teksten schrijft. Nog even afgezien van de verbale opjutting, die de stijl van Geenstijl over het algemeen ook is.

Wat heeft dit alles met feminisme en emancipatie te maken? Gingen die twee ooit over scheldende mannetjes die vooral elkaar opjutten en opnaaien? Nee, die gingen over werk, over abortus, over gelijke rechten, over stemrecht en maatschappelijke en juridische gelijkheid van man en vrouw. Dit gedoe lijkt niet uit te nodigen tot een vervolg of verdere ontwikkeling van deze thema’s, hoe actueel veel ervan trouwens nog wel zijn, hou me ten goede. En dan heb ik het nog niet eens over de vrouwenonderdrukking, mishandeling en verkrachting die in vele landen op deze aarde tot het dagelijks leven behoren. Laat die 130-vrouwen zich daar nu eens over opwinden.

Ze gingen natuurlijk ook over mannen, die termen feminisme en emancipatie. Over mannen die vrouwen onderdrukken, mannen die zich daarvan bewust moeten en moesten worden en dat gebeurde vooral doordat de vrouwen gingen STAAN. Als kerels, met de vuisten gebald en de juiste argumentatie op zak.

Ik denk, met iedere beschaafde vezel in mijn systeem, dat die kerel maar weer eens uit de kast moet komen en dat er maar een ding opzit voor mannetjes die er een – niet eens seksueel vermoed ik – genot in vinden om vieze woordjes te typen.

Een hele grote mond terug geven. Netjes en hard. Iedere keer weer. En gewoon, naar de rechter gaan natuurlijk.

 

 

 

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.