Wat gebeurt er met je als je in Mindful Analysis gaat?

Online coaching, e-coaching – wel eens van gehoord, ja. Maar wat is het en wat doet het?

Dat is niet altijd even duidelijk. Bij Mindful Analysis is het dat wel. Om te beginnen zit je gewoon achter je computer en je mailt vanuit je eigen mailbox. Na het eerste contact met de MA (Mindful Analyst) beschrijf je je huidige situatie. Wat speelt er en waar wil je aandacht aan besteden?
Wat zit er dwars of wat wil je onderzoeken?
Waar wil je vanaf?
Wat wil je juist bereiken?

Dat schrijf je allemaal zoals het in je opkomt en zoals het zich aandient. Het begin van je verhaal en dat is ook tevens het begin van het schrijfproces. De MA helpt je vervolgens dat op gang te laten komen door een paar vragen te stellen naar aanleiding van je eerste tekst. Daardoor kun je er zelf nog scherper naar kijken en zaken aanvullen die voor jou belangrijk zijn.

Spanning ontstaat waar mensen zich ofwel teveel met het verleden bezighouden, ofwel met de toekomst.

Dat wil niet zeggen dat herinneringen en verlangens, of juist onverwerkte zaken, niet belangrijk zijn. Dat zijn ze wel, ze horen bij het leven en bij je persoonlijkheid. Dus ook daarover gaat het want: hoe ben je gekomen waar je nu bent? Waar komen je verlangens en ideeën vandaan? Hoe komt het dat je frustratie, verdriet of woede voelt? Allemaal heel menselijke zaken, dus je kunt erover schrijven wat je wilt. Alleen jij weet hoe dat zit…

Helder zien wat je mogelijkheden zijn

Op deze manier leer je jezelf beter begrijpen en zie je ook verbanden tussen gebeurtenissen en bijvoorbeeld de wijze waarop je bent opgevoed, wie je ouders waren, wat belangrijke thema’s voor je zijn, enzovoort. Vanuit dat diepere begrip en inzicht kun je veel helderder zien wat je eigen mogelijkheden zijn, op wat voor gebied dan ook. Of het nu gaat om werk, om relaties of om psychische klachten – je hebt zelf meer overzicht, ruimte en dus ook energie om te kijken wat je kunt gaan doen. Of laten.

Vanuit vrijheid bepalen wat je richting zal zijn

En dat kost helemaal niet veel tijd of moeite omdat het zaken zijn die altijd een rol spelen, maar waar je meestal niet op deze manier voor gaat zitten. Het geeft een heerlijk gevoel om de vrijheid te voelen zelf te kunnen kiezen en bepalen welke richting je uitgaat. Rekening houdend met belangrijke anderen om je heen, natuurlijk. Samen met de MA vind je dat uit, en het schrijven zelf leidt je tot de juiste oplossingen en acties.

Dat alles in een week tijd, waarin je al naar gelang het jou uitkomt een of twee keer per dag even in jezelf wegduikt en alles op een rijtje zet. In je eigen woorden, in je eigen stijl. Dankzij de onderliggende structuur en opbouw van het traject werkt het veel sneller en dieper door dan in gesprekken en er zijn natuurlijk legio praktische voordelen: je hoeft nergens naartoe, je hoeft niet te wachten, het gaat alleen over jou en het is goedkoper dan reguliere coaching of psychotherapie.

Ben je ook wel eens toe aan een week aandacht voor jezelf om daarna weer fris en energie verder te gaan?

In het boek Schrijf je vrij lees je alles over deze succesvolle methodiek, Mindful Analysis

 

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.