Wat gebeurt er in een MA-traject?

Als je voor een MA-traject kiest kun je direct online beginnen, of op welk ander moment dan ook. Je neemt contact op en we hebben kort overleg over het startmoment, de financiën, eventuele verzekering en andere zaken. Dan word je uitgenodigd om je huidige situatie te beschrijven. Wat speelt er, waar wil je aandacht aan besteden, wat zit je dwars? Hoe je dit doet, en wat je precies aan de orde wilt stellen, is geheel aan jou. Dat geldt voor het hele traject: jij bepaalt waar het over gaat, want het enige waar het om draait, is jouw verhaal. De MA faciliteert dit alles en zal je steeds met de juiste vragen motiveren om verder te schrijven.

De juiste vragen

Ieder leven is uniek, en ook de situatie waarin jij je bevindt is dat; de manier waarop je schrijft, wat je zelf benadrukt. De MA is als professionele coach en therapeut toegerust om alle mogelijke onderwerpen te begrijpen en de juiste vragen te stellen. Dus of het nu gaat om een keuze in je loopbaan, een gecompliceerde relatie, eigen gedachten die met je op de loop gaan, frustraties over wat dan ook, rouw of verdriet, depressie, angst of verslaving, alles kan en mag aan de orde komen in de veilige en anonieme sfeer van het online werken.

Een diepgaand schrijfproces

Na het schrijven van je eerste tekst leest de MA deze en dan ontvang je een aantal vragen. Dit zijn geen standaardvragen, ze gaan uitsluitend over wat jij geschreven hebt. Ze zijn erop gericht een proces op gang te komen waarin je al schrijvend zelf verder onderzoekt wat er speelt en op een gegeven moment ook waar het vandaan komt. Dit alles gaat volgens een onderliggende structuur die gebaseerd is op westerse en oosterse filosofie. De juiste vragen zijn die, die jou uitnodigen om verder te schrijven.

Het verloopt in een rustig tempo, via mail, er is geen haast en toch is er sprake van een continu proces. Je schrijft een of twee mails per dag, en bepaalt zelf hoe lang die zijn. Dit betekent dat je een tot twee uur per dag aan het schrijven bent, gemiddeld. En je maakt optimaal gebruik van de methodiek wanneer je dat in alle rust en concentratie kunt doen.

Je geest wordt geactiveerd

Je bent ermee bezig als je schrijft, maar ook als je even iets anders wilt gaan doen. Je geest wordt door het schrijven en de vragen als het ware geactiveerd om beter door te dringen tot wat zich in je afspeelt. Je gaat dingen beter zien: communicatie, je relaties tot anderen, je eigen verwachtingen en wensen, emoties en gevoelens. De taal helpt je om zaken te ordenen en betekenis te geven. Je eigen zinnen zetten je ook weer aan het denken.

Intensief en verhelderend

De MA nodigt je telkens uit om verder te schrijven en dat heeft een versnellend effect. Na een twee of drie mails ben je vaak al daar waar je wilde zijn, of waar je naar op zoek was. Het kwartje valt, je doorziet dingen of komt al denkend en voelend zaken op het spoor die je voor jezelf verborgen had gehouden. Dit kan heel intensief zijn, maar ook zeker prettig verhelderend. Hoe confronterend of openbarend ook, de MA zal je verder begeleiden in acceptatie, nader onderzoek, uitwerking of wat je dan ook nodig hebt. Dat komt vanzelf aan het licht.

Je schrijft een eigen, persoonlijk document

Zo doorloop je in vijf tot zeven dagen dit traject waarin je een zeer belangrijk persoonlijk document schrijft. Over het algemeen werkt het letterlijk transformerend: je pelt zaken echt af, komt tot de essentie en ontdekt hoe je op je eigen authentieke wijze zo te werk kunt gaan dat je weer midden in het leven staat. Je eigen leven, en natuurlijk met dat van belangrijke anderen. En wie weet waar dat weer allemaal toe leidt…

Kortom, een week efficiënte en effectieve coaching en therapie die verheldert, opruimt en transformeert.

Heb je vragen? Wees welkom!

Mirjam Windrich

IMG_9990 – versie 2
Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.