Wat gebeurt er in een MA-traject?

Een Mindful Analysis-traject is speciaal ontwikkeld voor snelle en effectieve coaching en therapie via internet.

Of het nu om werk, privézaken of anderszins gaat, het schrijven in het MA-traject zal je helpen om je weer snel sterker en beter te voelen en scherp te zien wat er speelt. En dus ook wat je eraan kunt veranderen. Heb je last van teveel stress, angstgevoelens, onzekerheid of sta je voor ingewikkelde keuzes en beslissingen? Binnen een week heb je helderheid en inzicht, hoe gecompliceerd het op dit moment ook voor je is.

Met Mindful Analysis kun je direct starten als je dat wilt. Gewoon via email. We overleggen kort over de financiën, eventuele verzekering en andere zaken. Daarna kun je meteen aan de slag.

De juiste vragen

Het MA-traject is opgebouwd uit vier fasen, en deze zijn gebaseerd op de Vier Edele Waarheden uit het Boeddhisme. Dit is een weg die je kunt bewandelen om te onderzoeken wat er speelt, hoe dat zo gekomen is, en wat je eraan kun doen. Verder werken we met kennis en inzichten uit de psychotherapie en filosofie om je de juiste vragen te kunnen stellen. Het traject verloopt in een rustig tempo, er is geen haast en toch is er sprake van een continu proces. Je schrijft een of twee mails per dag, en bepaalt zelf hoeveel en hoe lang je schrijft.

Uniek

Ieder leven is uniek, en ook de situatie waarin jij je bevindt is dat. De MA is als professionele coach en therapeut toegerust om alle mogelijke onderwerpen te begrijpen en de juiste vragen te stellen. Of het nu gaat om een keuze in je loopbaan, een gecompliceerde relatie, eigen gedachten die met je op de loop gaan, frustraties, rouw of verdriet, depressie, angst of verslaving, alles kan en mag aan de orde komen in de veilige en anonieme sfeer van het online werken.

Fase 1

Hierin nodigt de MA je uit om je huidige situatie te beschrijven. Wat speelt er, waar wil je nu aandacht aan besteden, wat zit je dwars? Je kunt er rustig over nadenken en schrijven wat je op dit moment kwijt wilt. Jij bepaalt waar het over gaat, want het enige waar het om draait, is jouw verhaal. Na het schrijven van je eerste tekst leest de MA deze en stelt je dan aantal vragen. Deze gaan puur en alleen over wat jij geschreven hebt en motiveren je om verder te gaan.

Fase 2

Als vanzelf kom je in fase 2 waarin je gaat onderzoeken wat de onderliggende oorzaken en aanleidingen zijn van je huidige situatie. De MA helpt je op weg om te zien hoe zaken zijn ontstaan, waar ze vandaan komen en wat bijvoorbeeld zich herhalende patronen zijn. Ook voor gevoelens en emoties is hier alle ruimte, het gaat erom te zien hoe jij dingen beleeft en welke mechanismen daarbij een rol spelen. Er is alle aandacht, tijd en ruimte om echt bij dingen stil te staan.

Je geest wordt geactiveerd om beter tot jezelf door te dringen. Je gaat dingen beter zien: communicatie, je relaties tot anderen, je eigen verwachtingen en wensen, emoties en gevoelens. Het schrijven helpt je om zaken te ordenen en betekenis te geven. Je eigen zinnen zetten je ook weer aan het denken.

Fase 3

Na een twee of drie dagen ben je vaak al daar waar je wilde zijn, of waar je naar op zoek was. Het kwartje valt, je doorziet dingen of komt al denkend en voelend zaken op het spoor die je voor jezelf verborgen had gehouden. Dit kan heel intensief, maar ook prettig verhelderend zijn. De MA helpt je verder om in alle rust uit te vinden wat je mogelijkheden vervolgens kunnen zijn. Wat zou je kunnen doen om nu anders verder te gaan?

Fase 4

Na enige gedachten- en schrijfexperimenten is het tijd om over te gaan tot een concreet plan. Dit kan van alles zijn, van een ondernemingsplan tot een afscheidsbrief, van een reeks voornemens tot een actie- of opleidingsplan. Alles is mogelijk, zo lang je er maar een mooi einddocument van maakt waarmee je jezelf vastlegt op basis van alles wat je hebt geschreven.

En zo schrijf je je eigen, strikt persoonlijke, diepgaande document. Hier zul je nog vaak in teruglezen en aan terugdenken. Zo intensief en bewust ben je niet vaak met jezelf en je eigen leven bezig.

Kortom, een week efficiënte en effectieve coaching en therapie die verheldert, opruimt en transformeert.

Nu voor € 395,- (vergelijk dat met een maandenlang coachingstraject en tel uit je winst…)

Heb je vragen? Wees welkom!

Meer over Mirjam Windrich

Hoe hebben anderen hun MA-traject ervaren?

IMG_9990 – versie 2
Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.