Opleiding Mindful Analysis I

Inhoud en opbouw MA-opleiding I

Tien goedgevulde zaterdagen met filosofie, psychologie, schrijven en nog veel meer!

Deze opleiding gaat in 2020 weer van start.

In deze opleiding leer je niet alleen hoe je in een week iemand effectief kunt coachen via internet, je ondergaat ook zelf een traject en je bent gedurende de hele opleiding intensief bezig jezelf te ontwikkelen en te onderzoeken. Dit doen we door middel van schrijfopdrachten, discussies en literatuur. Je wordt je meer bewust van de enorme wijsgerige en levensbeschouwelijke context waarin we leven en leert zo veel preciezer te schrijven, vragen te stellen en te reflecteren op je eigen en andermans leven. Zowel online als face to face.

Gedurende de gehele opleiding is er ook alle mogelijke aandacht voor het opzetten van de eigen MA-praktijk: acquisitie-website-socialmedia-bloggen-doelgroepen-belasting-do’s & don’s-etc.

Wil je liever meteen beginnen met de online training van twee weken en de basisprincipes van MA leren?

Programma klassikale opleiding

Dag 1

Overzicht opleiding en het werkveld van de Mindful Analyst. Wat is MA precies en waar hoort het thuis? Een overzicht van de diverse beroepssferen zoals coaching, counseling, psychotherapie, loopbaanbegeleiding en geestelijke verzorging. Wat gebeurt er als je dat ook via internet wilt gaan doen? Online tools en methodieken en start persoonlijke MA-trajecten.

Dag 2

Psychotherapie in Mindful Analysis. Van Freud tot Rogers, van Jung en Beck tot Verhaeghe. Psychologische processen, diagnostiek en het belang van pure aandacht voor het eigen verhaal op weg naar vrijheid en authenticiteit. En hoe dat via internet te realiseren.

Dag 3

Boeddhisme en Mindfulness. Waar komt Mindfulness vandaan en hoe kan de boeddhistische filosofie ons helpen bij het doorlopen van een succesvol zelfonderzoek naar hoe het lijden te verlichten? En vooral: hoe faciliteer je dat voor je cliënten in een online schrijftraject? De vier fasen van Mindful Analysis gebaseerd op de Vier Edele Waarheden.

Dag 4

Schrijven in Mindful Analysis. Taal & tekst. Het belang van het schrijven voor zelfinzicht en zelfbewustzijn. Van de geschiedenis van het schrift tot de helende werking van het schrijven. Functie en doel van egodocumenten door de eeuwen heen – schrijven als zelfzorg en levenskunst. En wat internet ons biedt dat er eerder nooit was.

Dag 5

Geestelijke begeleiding als noodzaak in een gefragmenteerde maatschappij. Het moderne leven kent vele kantelpunten en ingrijpende veranderingen die niet alleen op een praktische manier vorm krijgen. Hoe sta je naast de ander op een menselijke manier, zonder gekunsteldheid, zonder oordeel? Wat is het zelf? Filosofie van o.a. Charles Taylor en Michel Foucault.

Dag 6

Arbeidsmarktsociologie en coaching. In ieder volwassen leven is werk een centraal thema, of het er nu wel of niet is. Exploratie van eigen beroepsleven en dat van anderen, de functie van werk en de betekenis ervan. Start MA-trajecten deelnemers. Iedere deelnemer aan de opleiding doet zowel een traject als cliënt als als MA met een andere deelnemer.

Dag 7

De praktijk van de MA. Bespreking trajecten. De fasen, de vraagstelling, analyse van de teksten, Do’s en don’ts.

Dag 8

Bespreking trajecten. De grondhouding van de Mindful Analyst

Dag 9

Bespreking trajecten.

Dag 10

Examen en bespreking essay

img_4260

Kosten

Deze opleiding kost in totaal € 2250,- inclusief lesmateriaal & boek De Therapierevolutie

Let op…
Als je je voor 1 december 202 voor deze opleiding aanmeldt, krijg je 150,- korting! (data volgen)

De opleidingsdagen vinden plaats in Den Haag.
Iedere genoemde vrijdag van 10.00 uur – 17.00 uur.

Aanmelden en/of nadere informatie

Wat vonden anderen van deze opleiding?

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.