Opleiding Mindful Analysis I

Inhoud en opbouw MA-opleiding I

In deze opleiding leer je alles over de online methodiek Mindful Analysis. Over het MA-traject van een week via email, de opbouw ervan en de achterliggende bronnen vanuit filosofie, psychologie en taalwetenschap. Je krijgt een persoonlijk traject, oefent veel met taal en tekst en in de groep zijn er diverse opdrachten ter verdieping en verbreding.

Gedurende de gehele opleiding is er ook alle mogelijke aandacht voor het opzetten van de eigen MA-praktijk.
acquisitie-website-socialmedia-bloggen-doelgroepen-belasting-do’s & don’s-etc.

Voorjaar 2019 gaat deze opleiding van start. Data volgen snel.

Dag 1 – 5 april 2019

Overzicht opleiding en het werkveld van de Mindful Analyst. Wat is MA precies en waar in het domein van de geestelijke en mentale hulpverlening hoort het thuis? Waar sta je zelf? Een overzicht van de diverse beroepssferen zoals coaching, counseling, psychotherapie, loopbaanbegeleiding en geestelijke verzorging. Tevens een onderzoek naar online tools en methodieken en start persoonlijke MA-trajecten, voor zover deze niet eerder zijn doorlopen.

Dag 2 – 19 april 2019

Psychotherapie in Mindful Analysis. Van Freud tot Rogers, van Jung en Beck tot Verhaeghe. Psychologische processen, diagnostiek en de functie van het eigen verhaal op weg naar vrijheid en authenticiteit. En hoe dat via internet te realiseren.

Dag 3 –  3 mei 2019

Boeddhisme en Mindfulness. Waar komt Mindfulness vandaan en hoe kan de boeddhistische filosofie ons helpen bij het doorlopen van een succesvol zelfonderzoek naar hoe het lijden te verlichten? En vooral: hoe faciliteer je dat voor je cliënten in een online schrijftraject? De vier fasen van Mindful Analysis gebaseerd op de Vier Edele Waarheden.

Dag 4 – 10 mei 2019

Schrijven in Mindful Analysis, taal & tekst, het verhalende betoog als traject. Van de geschiedenis van het schrift tot wetenschappelijk onderzoek naar de helende werking van het schrijven. Functie en doel van egodocumenten door de eeuwen heen en schrijven als zelfzorg. Het levensverhaal als identiteit. Digitalisering van het schrijven en de consequenties daarvan.

Dag 5 – 17 mei 2019

Geestelijke begeleiding als noodzaak in een almaar veranderende maatschappij. Het moderne leven kent vele kantelpunten en ingrijpende veranderingen die niet alleen op een praktische manier vorm krijgen. Hoe sta je naast de ander op een menselijke manier, zonder gekunsteldheid, zonder oordeel? Wat is het zelf? Filosofie van o.a. Charles Taylor en Michel Foucault.

Dag 6 – 31 mei 2019

Arbeidsmarktsociologie en coaching. In ieder volwassen leven is werk een centraal thema, of het er nu wel of niet is. Als MA ben je op de hoogte van ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Exploratie van eigen beroepsleven en dat van anderen, de functie van werk en de betekenis ervan. Start MA-trajecten deelnemers. Iedere deelnemer aan de opleiding doen zowel een traject als cliënt als als MA met een andere deelnemer.

Dag 7 – 7 juni 2019

De praktijk van de MA. Bespreking trajecten. De fasen, de vraagstelling, analyse van de teksten, Do’s en don’ts.

Dag 8 – 14 juni 2019

Bespreking trajecten. De grondhouding van de Mindful Analyst

Dag 9 – 21 juni 2019

Bespreking trajecten.

Dag 10 – 28 juni 2019

Examen en bespreking essay

img_4260

Kosten

Deze opleiding kost in totaal € 2250,- inclusief lesmateriaal & boek De Therapierevolutie

Let op…
Als je je vroeg voor deze opleiding aanmeldt, krijg je 150,- korting! (data volgen)

De opleidingsdagen vinden plaats in Den Haag.
Iedere genoemde vrijdag van 10.00 uur – 17.00 uur.

Aanmelden en/of nadere informatie

Wat vonden anderen van deze opleiding?

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.