Wat te doen vanuit de stilstand die corona veroorzaakt?

Je moest altijd maar door, door en door en opeens staat alles stil – is alles stil buiten, maar je hoofd raast nog door. Ga iets nuttigs doen! Anderen helpen! De troep in huis eindelijk eens opruimen! Dat boek schrijven, die cursus volgen, die foto’s ordenen, een grondig plan voor de toekomst maken, en zo voort en zo verder…

Betekenis en zingeving komen later

Maar buiten is het nog steeds stil en je hoofd weet even niet meer waar ’t het zoeken moet in die drukte die langzaam maar zeker aan betekenis lijkt te verliezen. Sterker nog, om die betekenis maakte je je nooit zorgen, daar was het te druk voor. Betekenis en zingeving waren dingen voor later, voor vakanties, meditaties en retraîtes.

Je hoofd heeft geen tijd om tot stilstand te komen

Nu zit je in retraîte, maar dan thuis. Maar van terugtrekken is vaak geen sprake want niet iedereen is de enige thuis en je hoofd heeft geen tijd om tot stilstand te komen omdat er allerlei zorgen en gedachten om aandacht beginnen te gillen. Hoe kom je de dag door, hoe gaat het met de kinderen als die er zijn, wat was je houvast ook alweer? En het geld?

Melige filmpjes en ‘het zal allemaal wel ergens goed voor zijn’

Dat houvast kan op momenten ver te zoeken zijn. En de tijd van melige filmpjes, verzuchtingen dat het ‘allemaal wel ergens goed voor zal zijn’ kun je niet meer aanhoren, nee, nu komt er een andere dimensie in zicht. Een diep neerdalen in een soort van niets, omdat de wereld eigenlijk in heel veel stukjes uiteen lijkt te zijn gevallen.

Adviezen en goedbedoelde tips

Dat werkt heel diep door, dat gaat over je identiteit want de wereld waartoe je je normaal gesproken verhoudt is er even niet meer. Natuurlijk springt internet uit zijn voegen van de adviezen, inzichten en goedbedoelde tips, afgezien van iedereen die zijn waar wil verkopen. Het leidt allemaal nog wel even af, maar niet definitief.

Gratis online sessies volgens Mindful Analysis

Van mij dus ook geen tips, maar wel het aanbod om je gedachten, spanningen en zorgen van je af te schrijven in gratis MA-sessies. De vragen die je gesteld worden naar aanleiding van je eigen geschriften zullen je helpen langzaam maar zeker innerlijk orde op zaken te krijgen en rust te vinden.

Dat kan niemand anders voor je doen, maar het is wel nodig om toch… die dingen te doen die je van plan was.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.