Relatieproblemen kunnen je dagelijks bestaan danig ontregelen, erover schrijven geeft rust en inzicht.

Relatieproblemen kunnen je dagelijkse leven tamelijk ondermijnen. Je bent er continu mee bezig, het wordt steeds gecompliceerder, want ze blijken over alles te gaan. Om te beginnen, het zwaarste deel, gaat het om je eigen identiteit. Om je zelfbeeld, je veiligheid, en je toekomst. En niet te vergeten je verleden. Want relatieproblemen hebben vaak alles te maken met waar je vandaan komt, met wat je hebt geleerd en meegekregen als het om trouw, liefde, loyaliteit en dus relaties gaat.

Je zelfbeeld

Laten we er nog eens wat verder op ingaan, om te beginnen bij je zelfbeeld. Een relatie, en dan heb ik het over een liefdesrelatie, gaat over gevoelens en emoties. De versmelting met iemand anders zorgt ervoor dat je kwetsbaar bent. Dat hoeft helemaal niet erg te zijn, integendeel, want kwetsbaarheid maakt je open en kan je veel over jezelf (en de ander) leren. Maar als er relatieproblemen zijn, dan kan dat grote consequenties hebben voor je zelfbeeld.

Relatieproblemen ontregelen je emotionele huishouding

Zo erg dat het ervan aan diggelen kan vallen. Want de liefde van de ander, de aandacht en bevestiging van wie je bent, is medebepalend voor hoe je jezelf ziet en ervaart. En andersom natuurlijk. Als in de relatie storingen in optreden als gevolg van ruzies, verwijten, bedrog of gewoonweg het verdwijnen van die ander, dan lijkt er van jezelf even niet zoveel over. Waar sta je, wie ben je, wat ging je ook alweer doen in het leven?

Veiligheid

Je gevoel van veiligheid kan ook drastisch aan het wankelen gebracht worden, en dat heeft grote consequenties. Niet alleen voor wat betreft de veiligheid in de relatie zelf, maar ook daarbuiten. Het gesprek met anderen over je relatie kan verwarrend zijn als iemand er bijvoorbeeld een stevige mening over heeft, waar je nog lang niet aan toe bent. Je werk kan eronder lijden omdat je je niet goed kunt concentreren, je gaat piekeren en ook je gezondheid kan minder worden. De een gaat meer eten, de ander juist niet. En over drank hebben we het dan maar even niet.

En hoe zit het met je toekomst?

Je toekomst is er nog niet, maar je toekomstverwachting moet op z’n zachtst gezegd worden bijgesteld. Gaan jullie nog wel samen verder, wat te doen als dat niet zo is? In hoeverre heb je controle over wat er gaat komen? Dat heb je  sowieso niet, maar het vertrouwen dat het allemaal wel goed komt kan een deuk opgelopen hebben. Kortom, het hoeft geen eindeloos drama te zijn, maar er is wel het een en ander te onderzoeken, te doorleven en op te lossen.

Al schrijvend gaat alles veel preciezer

Dat dit niet zomaar gefixt is, spreekt vanzelf. Tijd en aandacht zijn eerste vereisten om door relatieproblemen heen te komen, en dat kan een zeer leerzaam proces zijn. Als je dit schrijvend doet, dan kun je er bij tijd en wijle ook de juiste afstand van nemen. Bovendien leer je heel veel over jezelf aan de hand van de taal die je zelf gebruikt, de verbanden die je legt en de betekenis die je aan dingen geeft. Al schrijvend gaat dit alles veel preciezer dan wanneer je alleen denkt, voelt en praat.

Mindful Analysis is speciaal ontwikkeld om in een korte tijd een diepgaand proces te kunnen doorlopen. Zonder dat je wordt afgeleid door reistijd of de aanwezigheid van een – onbekende – persoon met wie je moet praten. Voor jouw onderzoek en verwerking is dat niet altijd nodig; het schrijven in stilte en de vragen die de Mindful Analyst stelt zorgen ervoor dat je puur en zuiver met jezelf bezig bent.

Dat geeft rust en ruimte en werkt ook genezend. Je voelt je weer in staat om datgene te doen en te zeggen wat nodig is, en wat jou – en ook de ander – verder helpt. Living further, daar gaat het om.

De Mindful Analyst is continu beschikbaar en reageert snel met de juiste vragen zodat je weer verder kunt. Een diepgaand en zeer effectief proces. De kosten zijn € 349,- ex BTW en deze worden deels door de verzekeraar vergoed.

Heb je interesse? Neem dan vooral contact op.

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.