Je zoekt een loopbaancoach. Maar wat zoek je echt?

Je bent op zoek naar een loopbaancoach of -adviseur. Iemand die je kan helpen uit te zoeken wat je wilt, kunt en gaat doen. Wat zoek je dan eigenlijk echt? Juist: het antwoord op de vraag wat je wilt, kunt en gaat doen. En het voor de hand liggende antwoord is dan: dat weet je zelf het best. Maar dat is nu juist het punt, zeg je, want dat weet je dus niet. En daarom zoek je iemand anders.

Je eigen antwoorden (terug)vinden

Wat klopt hier niet? Nu beweren we hier niet dat loopbaancoaches of wat voor ‘professioneel begeleiders’ dan ook geen nut hebben, want die helpen je juist – als het goed is – om de antwoorden op die vragen (meestal terug) te vinden. En het kan heel aangenaam zijn om een tijd lang regelmatig met een loopbaancoach te praten over jezelf, iemand die luistert en de juiste vragen stelt, enzovoort.

Kost meestal nogal wat

Maar soms heb je niet de tijd om zo iemand te vinden, laat staan om een aantal maanden achter elkaar gesprekken te voeren. Of je hebt er geen geld voor, want ze kosten ook altijd nogal wat. Hoe kun je dan snel wel die juiste vragen op die ingewikkelde vragen in jezelf naar boven halen? Je raadt het al, schrijvend in een Mindful Analysis-traject. Helemaal in je eentje? Ja, helemaal in je eentje. De enige die er aan meewerkt is de Mindful Analyst, die je verder niet ziet of hoort.

De juiste vragen stellen

Wel stelt deze je de juiste vragen, die vragen die louter en alleen over jou gaan, en over jouw context. Vanuit een rijke professionele ervaring en met een precisie die je snel en vlijmscherp tot een adequaat (dus niet vaag of niet ter zake doende) zelfonderzoek stimuleert dat je als vanzelf leidt tot die antwoorden op die vragen. Wat wil je, wat kun je en wat ga je doen?

Het duurt maar een week, dat schrijven

Internet maakt dit alles mogelijk: het dagelijks schrijven versterkt je concentratie, verbreedt en verdiept je zoektocht die weer wordt verdiept door de vragen en soms opdrachten in het traject. En dat duurt maar een week, dus binnen vijf tot zeven dagen ben je eruit. Dan ben je klaar om uit te gaan voeren wat je wilt, kunt, en je gaat het dus dan ook doen. Klinkt misschien een beetje over de top, maar iedereen – en dat zijn er velen – die een traject hebben doorlopen, zullen dit beamen.

Meer informatie? Mail naar m.windrich@mindfulanalysis.nl of kijk rond op de website.

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.