Loopbaancoaching hoeft niet veel te kosten, noch lang te duren

Je bent op zoek naar een loopbaancoach of -adviseur. Iemand die je kan helpen uit te zoeken wat je wilt, kunt en gaat doen. Het voor de hand liggende antwoord is: dat weet je zelf het best. En daar zul je ook op uitkomen, maar iemand anders zal je daarbij kunnen helpen. Maar hoe lang mag dat duren, en hoeveel mag het kosten? Kun je ook van tevoren bepalen wanneer je je antwoorden hebt gevonden in een serie gesprekken?

Je eigen antwoorden (terug)vinden

Nu beweren we hier allerminst dat loopbaancoaches of wat voor ‘professioneel begeleiders’ dan ook geen nut hebben, want die helpen je juist – als het goed is – om de antwoorden op die vragen (meestal terug) te vinden. Het kan heel aangenaam zijn om een tijd lang regelmatig met een loopbaancoach te praten over jezelf, iemand die luistert en de juiste vragen stelt, enzovoort. In het gewone leven neem je hier meestal ook niet de tijd voor.

Kost meestal nogal wat

Maar soms heb je dus gewoon niet de tijd om zo iemand te vinden, laat staan om een aantal maanden achter elkaar gesprekken te voeren. Of je hebt er geen geld voor, want ze kosten ook altijd nogal wat. Hoe kun je dan snel wel die juiste vragen op die ingewikkelde vragen in jezelf naar boven halen? Je raadt het al, schrijvend in een Mindful Analysis-traject. Helemaal in je eentje? Ja, helemaal in je eentje. De enige die er aan meewerkt is de Mindful Analyst, die je verder niet ziet of hoort.

De juiste vragen stellen

Wel is deze een loopbaanprofessional en stelt deze je de juiste vragen. Louter en alleen over jou, en over jouw loopbaan en leven. Over je ambities, maar ook je frustraties. Over de dromen die je nog hebt, en de dromen die zijn vergaan. Zonder oordeel en vanuit een rijke professionele ervaring die je snel en vlijmscherp tot een adequaat (dus niet vaag of niet ter zake doende) zelfonderzoek stimuleert dat je als vanzelf leidt tot die antwoorden op die vragen. Wat wil je, wat kun je en wat ga je doen?

Het duurt maar een week, dat schrijven

Het dagelijks schrijven versterkt je concentratie, verbreedt en verdiept je zoektocht die weer wordt verdiept door de vragen en opdrachten in het traject. En dat duurt maar een week, dus binnen vijf tot zeven dagen ben je eruit. Dan ben je klaar om uit te gaan voeren wat je wilt, kunt, en je gaat het dus dan ook doen. Klinkt misschien een beetje over de top, maar iedereen – en dat zijn er velen – die een traject hebben doorlopen, zullen dit beamen.

Meer informatie? Neem contact op of kijk nog even rond op de website. Meteen live chatten kan meestal ook, zie rechts onder!

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.