Het moet anders. Je zit in de verkeerde film. Wat te doen?

Je voelt het al een tijdje. Een soort kriebel in je hoofd en hart dat steeds harder fluistert: het moet anders, je zit in de verkeerde film, dit was niet de bedoeling van je leven nu. Dingen zouden anders moeten, maar welke dingen zijn dat, en hoe anders moeten ze? Intussen ga je door, moedig voorwaarts. Je voert je plannen uit, komt je afspraken na en zo op het oog ziet het er toch allemaal wel prima uit? In ieder geval zijn je naasten tevreden, je lijkt het allemaal als vanzelf voor de bakker te hebben.

Niks meer aan

Maar dat gefluister is niet alleen meer hoorbaar, het transformeert zich ook tot een soort getrek in je hersenhelften, in je ribbenkast en onderrug. Oude klachtjes komen weer terug en als je eerlijk bent vind je er gewoon niks meer aan. Zoveel andere dingen die je kunt doen, die je kunt opzetten, aanzetten, ontwikkelen. Alle kanten kun je nog op het leven, dus waarom deze weg blijven bewandelen?

Omdat anderen dat van je verwachten. Omdat je bang bent dat ze niet meer aan je zij staan als je van koers verandert. Omdat je bang bent dat nieuwe toch te ingewikkeld zal blijken. Want hoe goed heb je het nu? Alles voor de bakker, we zagen het al.

Verwende aap

Nog even wachten, dan maar. En wat ben je ook een verwende aap – wat verbeeld je je wel niet? Er zijn mensen op aarde die niets hebben, die op de vlucht zijn en niet eens kunnen nadenken over waar jij over loopt te mekkeren. En zo duw je jezelf weer terug in het zelfontworpen keurslijf, of in het ergste geval, het je door de strot geduwde keurslijf van een ander. Je probeert de slaap te vatten en morgen is er weer een dag.

De toekomst

Die noemen we ook wel ‘De Gevangenis’. Want juist het feit dat je wel over deze dingen kunt nadenken en de krampachtigheid ook ervaart, betekent dat je de ruimte hebt. En dus de mogelijkheden. Nu nog een beetje lef en hoe zeg je dat ‘in contact komen met je verlangen’ want dat laatste is er echt wel. De toekomst is er nog niet. Je maakt hem zelf.

Alleen al het besluit nemen gooit je stuur al om. Niet meteen zichtbaar, maar voor je het weet beweegt alles met je mee.

Die andere kant op.

Waar ze met smart op je wachten.

 

Laat een bericht achter

Contact

Nieuwsgierig naar Mindful Analysis? Stuur een mailtje voor meer informatie. Dan kijken we samen wat jij nodig hebt.